Obvestila

Skupna akcija vseh slovenskih nogometnih trenerjev

Vabim te k skupni akciji vseh slovenskih nogometnih trenerjev, v sredo 10. februarja ob 16h na tvojem klubskem igrišču.

Zakaj akcija?

Dejstvo je, da je vsem amaterskim odraslim igralcem in vsem mladim nogometašem v Sloveniji (cca 30.000 kakor tudi njihovim preko 1300 trenerjem) onemogočena vadba in igranje v obdobju zadnjega leta. Skupaj že 6 mesecev in pol (spomladi 2020 86 dni, zdaj že 110 dni) kar je verjetno najdlje v Evropi.

Obstaja velika bojazen, da se nam dosti otrok ne bo vrnilo na naša igrišča, če ne bomo ukrepali hitro in učinkovito. 

Nekaj malega je bilo zapisanega glede evidentnih posledic za mlade igralce, nihče pa ni govoril o preko 1300 trenerjev, ki jim je bila odvzeta pravica za opravljanje svojega dela.

Večina trenerjev se je brez planiranih honorarjev za 6 ali 7 mesecev znašlo v precejšnih finančnih problemih.

Z akcijo želimo odločevalcem pokazati, da smo pripravljeni na začetek treningov v varnem okolju, manjkajo samo še nogometaši.

Skica igrišča v prilogi je jasna in enostavna za pripravo treninga. Predlagamo, da se vsak trener postavi na svojo četrtino igrišča. Trenerji naj imajo maske. Ob igrišča za mrežo trenerji lahko povabite igralce.

Potem naredite sliko prizorišča z malce višje perspektive, če je to možno.

Trenerji slike pošljete sekretarjem trenerskega društva v vaši regiji. Skupen kolaž vseh slik bomo nato poslali v medije, ki bodo upamo o naši akciji tudi opozorili na nujnost začetka vadbe!