Cilji in naloge društva

Dobrodošli trenerji!

V soboto 20.01. bodo trenerji našega ter ostalih društev prisotni na zanimivem ter kvalitetnem semianrju v Kranju

Spoštovani,

 Obveščamo Vas , da Upravni odbor Zveze nogometnih trenerjev Slovenije vsako leto na svojih sejah potrjuje datume, teme in predavatelje VSEH licenčnih seminarjev. Delo nogometnega trenerja poteka praktično 24/7/365, zato je udeležba na »domačem« seminarju lahko pod vprašanjem.

Vsak trener ima tako možnost in pravico obiskati seminar v drugi regiji. S tem namenom je na spletni strani NZS objavljen urnik vseh seminarjev B in C. http://www.nzs.si/Doc/Info/2018/Razpored%20DNT%202018.pdf

Posledično lahko vsak trener zadosti pogojem in pridobi zahtevane točke za pridobitev licence za naslednjo tekmovalno sezono. S tako organizacijo seminarjev je ZNTS upoštevala vse želje in obveznosti trenerjev.

 V DNTG Kranj smo v svojem načrtu vedno zapisali, da želimo imeti odlične seminarje, z odličnimi predavatelji in odlično organizacijo. Zadnjih nekaj let nam to uspeva, zato radi k nam pridejo tudi trenerji iz drugih regij Slovenije. Vedno povabimo tudi predstavnike NZS, MNZ, ZNTS.

Tako je/bo tudi letos, ko imamo spet tujega predavatelja g. Jeana Kindermansa, ki je vodja mladinske nogometne šole Anderlehta. Predaval nam bo isto temo kot prejšnji teden na seminarju v Bilbau v Španiji, kjer so ga poslušali predstavniki največjih klubov v Evropi. Popoldan pa bo tudi na praktičnem delu pokazal kako se v Anderlehtu  lotevajo treningov z ekipo kjer trenirajo igralci iste koledarske starosti, a zelo različne biološke starosti.

 Tudi ostala področja v DNTG Kranj imamo vzorno urejena, od strokovnih obiskov tujih klubov (mimogrede , letos bomo obiskali klub v Avstriji, na Slovaškem in Madžarskem – prostora bo za 50 trenerjev), do urejene dokumentacije članstva (izobrazba, licenca, članarina, kotizacija, prisotnost na usposabljanjih). Podatke hranimo za zadnjih osem let.

 

Toda tudi tu želimo napredovati, zato za sobotni seminar uvajamo nove trenerske izkaznice s čipom. Tako bomo direktno beležili prisotnost. Podatki pa bodo pregledni in ažurni. S pomočjo udeležencev seminarja smo lahko uspešni in postanemo vzgled tudi ostalim regijam. Želimo si sledilcev in všečkov.

 

Torej dobrodošli na seminar B in C v Kranj, v Mestno knjižnico Kranj in kasneje v Športni center Kranj.

 

Marko Trebec, predsednik DNTG Kranj